• Alles onder 1 dak
 • Sterk in XXL plaatwerk
 • Klant op 1
 • Sinds 1985

Over ons

Meeuwsen bestaat uit Meeuwsen Trade & Metal Services B.V. , Meeuwsen Plaatbewerking B.V. en Handel & Constructie H. Meeuwsen B.V.

De activiteiten van Meeuwsen zijn per 01-01-2021 verdeelt over onderstaande bedrijven:
Meeuwsen Trade & Metal Services B.V.      : Technische handel
Meeuwsen Plaatbewerking B.V.                   : Plaatbewerking
Handel & Constructie H. Meeuwsen B.V.     : Constructie, engineering & verspaning

Handel & Constructie H. Meeuwsen B.V. is op 1 januari 1994 ontstaan uit de eenmanszaak waarmee H.P. Meeuwsen op 10 februari 1985 in de boerenschuur achter zijn woning gestart is met Handel & Constructie H. Meeuwsen. Deels ontstaan uit zijn opgedane vakmanschap en deels uit het bedrijf van zijn broers, gebroeders Meeuwsen Dragline Verhuur. Beschadigde en verongelukte kranen werden opgekocht als handel, daarna constructief en technisch opnieuw in orde gebracht en weer verkocht.

Daaruit voortvloeiend werden diverse metaalbewerkingen, onderhoudswerken, constructies en reparaties, revisies en machinebouw gerealiseerd. Vandaar de naam Handel & Constructie H. Meeuwsen B.V. Na verloop van jaren werd de boerenschuur te klein en heeft het bedrijf zich gevestigd op 2 ha industriegrond op het industrieterrein Olzendepolder te Yerseke.

Ons heden

Door probleemoplossend en klantgericht mee te denken ontstonden de afdelingen engineering en machinebouw, industrieel onderhoud, verkoop technische artikelen, constructie, verspaning, hydrauliek en plaatwerk. Hiermee kunnen wij een breed scala van klanten met hun specifieke opdrachten en wensen van dienst zijn. Alle afdelingen werken in synergie met elkaar en zijn daardoor van grote toegevoegde waarde voor onze klanten.

Op innovatie en duurzaamheid gerichte ontwikkelingen en investeringen, kwaliteit en productiviteit verhogende inspanningen, hebben geresulteerd in ruim en goed geoutilleerde werkplaatsen in een organisatie met een team van inmiddels 60 gemotiveerde collega’s.

De ontwikkeling en groei van ons bedrijf werden en worden nog steeds mogelijk gemaakt door de vragen, wensen en waardering van onze klanten en leveranciers, door de inzet van ons gemotiveerd, loyaal en deskundig team, constante (bij)scholing, juiste kwaliteit/ prijsverhouding. Daarom kunnen wij spreken van een jarenlange goede samenwerking met onze klanten, leveranciers en dienstverleners. Zij leveren daardoor een belangrijke bijdrage aan ons succes.

Duurzaamheid

Voor het creëren van een duurzame toekomst zijn er 1.866 zonnepanelen op de 3 loodsen in Yerseke geplaatst. De zonnepanelen hebben een gezamenlijk vermogen van 513 kilowattpiek en ze gaan jaarlijks ruim 500.000 kilowattuur zonnestroom produceren.

Link artikel: https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i17155/1-806-zonnepanelen-voor-metaalbedrijf-meeuwsen

Alle moderne kantoorruimtes in Yerseke zijn sinds 2020 uitgerust met nieuwe Edge 4000k LED panelen. Deze panelen bevorderen niet alleen de duurzaamheid maar dragen ook bij voor een prettige werkomgeving in natuurlijk licht.

Onze toekomst

Voortdurend worden de mogelijkheden tot verbetering van kwaliteit en verhoging van onze dienstverlening onderzocht, waaronder robotisering, verdere digitalisering van de productieprocessen en duurzaam ondernemen. Begrippen zoals HACCP, VCA*, ISO 9001, CE, CNC, CAD-CAM en Arbo zijn voor ons dagelijkse praktijk.

Onze markt

Meeuwsen Trade & Metal Services B.V. , Meeuwsen Plaatbewerking B.V. en Handel & Constructie H. Meeuwsen B.V. zijn interessant voor alle markten die met de techniek of delen van de techniek en productie te maken hebben. Ons klantenbestand bestaat al jarenlang uit eenmansbedrijven tot multinationals, zowel regionaal, nationaal, als over de grenzen.

We zijn o.a. toeleverancier aan de interieurbouw, meubelindustrie, metaalindustrie, voedingsmiddelensector, landbouw en visserij, scheepvaart, chemische industrie, verpakkingsindustrie, transportsector, olie-industrie, weg- en waterbouw, offshore, petrochemie, nuts voorzieningen, agrarische sector, metaalverwerkers en constructiebedrijven.

Onze medewerkers

Als Erkend Leerbedrijf van Kenteq, Ecabo en VTL (= huidige SBB) geven wij vele jonge gemotiveerde leerlingen en onervaren schoolverlaters de kans om hun toekomst binnen een van onze afdelingen te beginnen en uit te bouwen. Vele ex-leerlingen zijn al lange tijd bij ons in dienst en hebben zich inmiddels ontwikkeld tot gemotiveerde en goed gekwalificeerde vakmensen. Zij begeleiden hun jonge collega’s in hun lerend-werken traject naar vaklieden die staan voor kwaliteit van hun werk.

Voor ervaren vakmensen en jobswitchers hebben we voldoende mogelijkheden om hun kennis en ervaring binnen een van onze afdelingen uit te bouwen. En uiteraard kunnen ook zij rekenen op goede begeleiding door onze medewerkers.
Uw opdracht, groot of klein, is bij ons in goede handen.

Meeuwsen Trade & Metal Services B.V. , Meeuwsen Plaatbewerking B.V. en Handel & Constructie H. Meeuwsen B.V. richten zich op continuïteit van onze bedrijven, klanten, leveranciers en medewerkers.

 • Projectgericht, inventief en innovatief meedenken en ontwikkelen.
 • Het op de voet volgen en implementeren van de technische, innovatieve en duurzame ontwikkelingen.
 • Veel bewerkingen, materialen en kennis onder één dak, waardoor er snel en flexibel ingespeeld wordt op problemen, vragen en wensen van onze opdrachtgever(s).
 • Leveren van kwalitatief hoogwaardige producten.
 • Eenvoudig als het kan, gecompliceerd als het moet.
 • Goed in totaaloplossingen.
 • Of het nu gaat om het leveren van onderdelen, bewerken, ontwerpen of adviseren.


MEEUWSEN, TOTAAL IN METAAL!

 • 60 deskundige collega's
 • 12.000mm lang zetwerk
 • 12KW fiber laser
 • 10 meter hoge constructiehal

Bedrijfsfilm

 • Alles onder 1 dak
 • Sterk in XXL plaatwerk
 • Klant op 1
 • Sinds 1985

Meeuwsen

Wij zijn de toeleverancier voor metaalbewerking in Nederland sinds 1985. Meeuwsen levert u een totaalpakket in metaal van lasersnijden, plasmasnijden, watersnijden, kanten, buizen snijden, verspaning, robotlassen, samenstellen, grote voorraad technische artikelen, tot de totale engineering van uw product.

Doordat wij al deze bewerkingen en meer onder één dak hebben, kunnen we u snel en flexibel van dienst zijn. Uw opdrachten worden nauwkeurig vervaardigd op ons modern geoutilleerde machinepark door onze gemotiveerde deskundige medewerkers. Wij gaan voor tevreden klanten, dat is onze uitdaging!