• Alles onder 1 dak
  • Sterk in XXL plaatwerk
  • Klant op 1
  • Sinds 1985

Watersnijden Utrecht

Voor watersnijden in Utrecht bent u bij Meeuwsen Plaatbewerking B.V. aan het juiste adres. Watersnijden is een van onze specialisaties. Zo is onze waterstraalsnijmachine voorzien van hoekcompensatie. Hiermee kunnen we door vrijwel alle producten heen snijden. Staal, RVS, duplex, kunststof of rubber, wij helpen u graag verder met al uw plaatwerk.

Werking watersnijden

Watersnijden, ook wel waterstraalsnijden genoemd, is een vorm van plaatbewerking. Bij watersnijden wordt er onder zeer hoge druk water en abrasief zand gespoten. Dit doen wij onder een druk van 4000 bar waardoor er een snede in het materiaal ontstaat. De techniek kan plaatmateriaal zeer nauwkeurig snijden met weinig marge. Zo hebben wij een waterstraalsnijmachine voor 4.000 x 2.000 mm, met 2 koppen van elk 4000 bar. Watersnijden wordt gebruikt bij dikke werkstukken (+20mm) die nauwkeurig gesneden moeten worden. Door de tolerantie van ±0,05mm treedt er geen warmte inbreng op in het werkstuk waardoor de vervorming minimaal blijft.

Voordelen watersnijden bij Meeuwsen

Watersnijden bij Meeuwsen heeft verschillende voordelen. Zo kunnen zelfs gaten kleiner dan de plaatdikte door middel van watersnijden gesneden worden. We voeren onze bewerkingen uit onder één dak. Hierdoor kunnen we u snel en flexibel van dienst zijn. Daarnaast bieden wij overstempelen en zetwerk aan, en beschikken we over een grote plaatvoorraad. Daarnaast zijn wij IO9001 en VCA* gecertificeerd.

Kosten watersnijden Utrecht

De kosten voor watersnijden liggen hoger dan die van laser- of autogeensnijden. De reden hiervoor is dat het proces langer duurt. De kosten hangen af van het type materiaal, de dikte, lengte van de snijcontour en de hoeveelheid inbrandingen (gaten) die gesneden moeten worden in het werkstuk. Voor vragen over de kosten van watersnijden staan we u graag te woord!

Watersnijden in Utrecht uitbesteden

Gebruik maken van watersnijden in Utrecht? Neem dan contact met ons op via info@meeuwsen.nl of bel naar +31 113 57 38 78. Onze deskundige en gemotiveerde medewerkers gaan graag voor u aan de slag. Wij gaan voor tevreden klanten, dat is onze uitdaging! Ook voor andere vragen kunt u contact met ons opnemen. 

  • Alles onder 1 dak
  • Sterk in XXL plaatwerk
  • Klant op 1
  • Sinds 1985

Meeuwsen

Wij zijn de toeleverancier voor metaalbewerking in Nederland sinds 1985. Meeuwsen levert u een totaalpakket in metaal van lasersnijden, plasmasnijden, watersnijden, kanten, buizen snijden, verspaning, robotlassen, samenstellen, grote voorraad technische artikelen, tot de totale engineering van uw product.

Doordat wij al deze bewerkingen en meer onder één dak hebben, kunnen we u snel en flexibel van dienst zijn. Uw opdrachten worden nauwkeurig vervaardigd op ons modern geoutilleerde machinepark door onze gemotiveerde deskundige medewerkers. Wij gaan voor tevreden klanten, dat is onze uitdaging!